4 januari 2019

‘Onze Security Services leveren nachtrust’

Camarate ICT zet haar Security diensten kracht bij dankzij een eigen divisie ‘Security Services’. Aan de basis van deze dienstverlening ligt een unieke aanpak met de Camarate Security Volwassenheidscurve en de Camarate Security Roadmap. CEO Ruud Hofland vertelt over zijn aanpak.

Met een unieke filosofie helpt het Noord-Hollandse IT-bedrijf hiermee klanten met ICT-beveiliging. Ruud Hofland, CEO van de Camarate ICT : “Wij helpen onze klanten door een Security Roadmap voor hun organisatie te maken. In alle gevallen starten we met een Vulnerability Scan om een nulmeting te maken en vast te stellen hoe volwassen de ICT-beveiliging in een organisatie is. Zo maken we bedrijven bewust dat het essentieel is om security hoge prioriteit te geven en laten we zien hoe ze er voorstaan op dit gebied”, vertelt Hofland.

Bedrijven hebben volgens Ruud Hofland de afgelopen jaren met het optimaal inrichten van hun ICT-infrastructuur natuurlijk wel basis-beveiligingsmaatregelen als antivirus en firewall ingesteld. “Het is echter van groot belangrijk dat bedrijven proactief met security aan de slag gaan”, verklaart hij de lancering van Security Services. “De invoering van de GDPR heeft security urgenter gemaakt. Maar security gaat veel breder dan de privacywetgeving. Denk aan intrusion waardoor medewerkers niet meer bij bestanden kunnen. Wanneer ben je weer in de lucht? De meeste bedrijven weten dat niet. Gaat je personeel veilig genoeg met informatie en bestanden om? Gaat het allemaal mee in de backup? Hoe weet je zeker dat de wachtwoorden goed op orde zijn? Driekwart van de organisaties kan dat niet zeggen.”

Security Volwassenheidscurve

Om sneller en effectiever te anticiperen op beveiligingsrisico’s, dienen organisaties zich volgens Camarate ICT te realiseren in welke fase van de volwassenheidscurve van ICT-beveiliging zij zich bevinden. Deze volwassenheidscurve – en de mogelijkheid om op basis daarvan proactief met security aan de slag te gaan – maakt de aanpak van Camarate Security Services zo uniek.

“Wij onderscheiden drie volwassenheidsfases in onze Security-curve”, zegt Hofland. “Chaos, Stabiele basis en Professioneel & betrouwbaar. In de eerste fase is er chaos: men heeft geen idee wat de risico’s zijn, er is geen documentatie, geen security-budget. Helaas zitten zeer veel bedrijven onbewust in deze Security-fase”, stelt Hofland. In de tweede fase – ‘Stabiele basis’ – heeft de organisatie inzicht in de belangrijkste security-dreigingen. Hofland: “Het bedrijf is dan ‘bewust onbekwaam’; er is een aantal quick wins gerealiseerd, er is iemand verantwoordelijk gemaakt voor ICT-security, antivirus en backup zijn goed ingericht en er is een poging gedaan tot informatiebeleid.”

In het ideaalbeeld van Camarate ICT ben je er dan nog niet; de IT-dienstverlener ziet liefst zoveel mogelijk bedrijven in de derde fase die staat voor optimalisatie. In deze fase wordt zoveel mogelijk preventief te werk gegaan, is er een duidelijke recovery-procedure en is er budget beschikbaar. “Wij willen klanten in 18 maanden van fase 1 naar fase 2.5 brengen”, vult Hofland aan.

Om bedrijven steeds naar de volgende fase te kunnen brengen, werkt Camarate ICT met een Security Roadmap. De basis hiervan bestaat uit een nulmeting en een verbeterplan met impact en urgentie. Uiteraard kan Camarate ICT het plan uitvoeren en het verbetertraject begeleiden, maar dat hoeft niet. “Die keus ligt bij de klant”, stelt Hofland.

Het interessante aan de aanpak met de Camarate Security Roadmap is dat er niet alleen een eenmalige nulmeting van de ICT-security gedaan wordt, maar dat er ook voor de lange termijn een plan ligt om gestructureerd naar een zo optimaal mogelijke beveiliging toe te werken. Voor het opstellen van een Security Roadmap plant Camarate een intakegesprek in met een van haar security-consultants om de aanpak en scope te bepalen van de uit te voeren werkzaamheden.

“Wat wij met Security Services uiteindelijk leveren aan bedrijven, is continuïteit en nachtrust”, zegt Hofland. “Het maakt niet uit in welke fase je zit. Security vraagt om continue controle. hackers gaan keihard door en je bent altijd stap te laat als je niet uitkijkt.”

Kijk voor meer informatie over Security Services van Camarate ICT op https://camarateict.nl/dienstverlening/it-security-services/

4 januari 2019

Ik heb een vraag

Camarate ICT

Full Service dienstverlener en Solution provider in ICT, Sourcing, Kennismanagement & Training

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

22 juni 2020 Be WISE check your 365

14 mei 2020 Camarete ICT ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Complete nieuwsoverzicht

Ga naar onze nieuwe website.
Vanaf maart gaan wij verder onder de naam NEXXT. Ga naar onze nieuwe website.