18 mei 2018

Microsoft verplicht nieuwe regel voor anti-virussoftware

Microsoft heeft een nieuwe regel opgesteld voor anti-virussoftware die op Windows 10 draait. De Windows Security Center (WSC) service vereist voortaan dat anti-virussoftware als een beveiligd proces draait. Pas dan wordt het door het WSC geregistreerd.
Een beveiligd proces staat alleen vertrouwde, gesigneerde code toe en heeft ingebouwde bescherming tegen aanvallen waarbij wordt geprobeerd om code in het proces te injecteren. Dit moet de Windows-kernel beschermen tegen aanvallen die op systeemkritieke onderdelen zijn gericht. Virusscanners bevinden zich diep in het besturingssysteem en een kwetsbaarheid of aanval kan dan ook vergaande gevolgen hebben.
Anti-virussoftware die hier niet aan voldoet zal niet in de gebruikersinterface van het Windows Security Center van Windows 10 worden weergegeven en Windows Defender zal in deze gevallen naast de geïnstalleerde virusscanner draaien. Microsoft heeft de nieuwe verplichting al doorgevoerd in de Windows 10 Insider Preview Build 17672. Gebruikers kunnen in deze testversie van het besturingssysteem via een registersleutel de vereiste uitschakelen, maar Microsoft merkt op dat deze sleutel uiteindelijk zal worden verwijderd.

Bron: Security.nl

18 mei 2018

Ik heb een vraag

Camarate ICT

Full Service dienstverlener en Solution provider in ICT, Sourcing, Kennismanagement & Training

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

22 juni 2020 Be WISE check your 365

14 mei 2020 Camarete ICT ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Complete nieuwsoverzicht

Ga naar onze nieuwe website.
Vanaf maart gaan wij verder onder de naam NEXXT. Ga naar onze nieuwe website.