Cloud Services

Camarate ICT combineert het werken in de cloud met toepassingen op locatie, passend bij uw ICT-behoefte. Het gebruiken van clouddiensten moet efficient zijn en vooral effectief. En dat geldt niet voor alle applicaties. Bovendien wilt u investeringen uit het verleden niet zomaar afschrijven. Samen met u zoeken wij naar een hybride oplossing, waarbij clouddiensten worden gecombineerd met ICT-oplossingen op locatie.

Onafhankelijk advies voor uw Cloudstrategie

De keuze voor welk cloudplatform hangt sterk af van uw behoefte. Er zijn veel mogelijkheden in de markt, zo kunt u voor een private hosting oplossing kiezen of voor publieke patforms zoals Microsoft of AWS. Soms betekent het dat een hybride oplossing van on premises met een van deze cloud-varianten het beste is voor u als bedrijf. De kracht van Camarate is onze onafhankelijkheid. Ondanks onze eigen private cloud faciliteiten zal ons advies aan u te allen tijde uitgaan wat voor u het beste is. Wij maken samen met u de beste afweging.

Private Hosting

Camarate adviseert en faciliteert uw bedrijf bij de overstap naar de cloud. Dankzij een eigen private hosting platform bieden wij u een online werkplek-omgeving. Werkplek Online is synoniem voor een virtuele werkplek welke gerealiseerd wordt door Camarate ICT, in ons datacenter. Hiervoor stelt Camarate ICT ruimte, infrastructuur, apparatuur en/of applicatiesoftware beschikbaar. Uw omgeving en software is via internet en of een directe netwerkontsluiting door een beveiligde SSL verbinding bereikbaar. De gebruikers van Werkplek Online zijn geautoriseerd om gebruik te kunnen maken van de centrale werkomgeving van waaruit de minimale basisfunctionaliteiten, worden gefaciliteerd.

Brochure downloaden

Microsoft Cloud

MS Office365

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Microsoft Office365. Met deze cloudgebaseerde diensten-suite van Microsoft heeft u vanaf elke locatie toegang tot e-mail, agenda contacten, documenten, online vergaderingen en veel meer. Ook heeft u de beschikking over producten als SharePoint en CRM Dynamic 365.

Camarate Adviseert in de te kiezen licenties en onze Office365 gecertificeerde engineers zorgen ervoor dat u optimal gebruik kunt maken van alle slimme en innovatieve mogelijkheden. Ook bij Office365 geldt dat naast een goede implementatie, de gebruikers op de hoogte zijn van de toepassingen en weten  hoe je deze gebruikt.

Camarate is Microsoft Gold Partner Productivity en Collaboration & Content.

Meer informatie over Office365
Microsoft Azure

Office365 draait op het Microsoft Azure Platform. Microsoft Azure is het publieke cloudplatform van Microsoft, dat beschikbaar wordt gesteld vanuit een wereldwijd netwerk van data centers die door Microsoft worden beheerd. Camarate heeft ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure.

Microsoft Azure is een breed inzetbaar cloudplatform dat de mogelijkheid biedt om verschillende functionaliteiten naar de cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Het beschikt ook over een eigen Active Directory (gebruikersbeheer) dat u kunt koppelen aan uw eigen on-premise Active Directory. Zo hoeven gebruikers zich maar één keer aan te melden (single sign-on).

Microsoft Azure biedt een infrastructuur die u binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van uw bedrijf. Hierbij betaalt u alleen voor de capaciteit die u daadwerkelijk gebruikt. Ook voor gegevensopslag is het platform eenvoudig te koppelen aan uw bestaande (on-premise) infrastructuur, bijvoorbeeld voor het maken en herstellen van back-ups en voor archivering.

Ook voor ontwikkelen en testen van web applicaties en mobiele apps is Microsoft Azure een ideaal platform. U kunt toepassingen ontwikkelen en implementeren zonder dat u de infrastructuur hoeft te beheren. Updates voor uw ontwikkelplatform en besturingssysteem worden automatisch geinstalleerd, zodat uw ontwikkelomgeving up-to-date blijft.

Starten met Microsoft Azure

Starten is eenvoudig. U kunt online een abonnement aanvragen, waarna u een toegang krijgt en direct aan de slag kunt. Er zijn vele implementatievoorbeelden en templates beschikbaar om u op weg te helpen. Het is ook mogelijk om een proefabonnement aan te vragen en Microsoft Azure één maand lang gratis te proberen.

Camarate is Microsoft Cloud Partner en beschikken over een team Microsoft engineers die u kunnen ondersteunen met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure. Hebt u vragen of ondersteuning nodig, neemt u dan contact op met een van onze adviseurs via 0228 712 390.

Aan de slag met MS Azure

 

Hybrid Computing

Een gebruiksmodel dat momenteel erg veel toegepast wordt is de Hybride Cloud. Bij een Hybride Cloud-oplossing draait een gedeelte van de bedrijfsapplicatie(s) in de Public Cloud; een ander gedeelte draait dan in de Private Cloud. Op deze manier worden de voordelen van alle typen Cloud oplossingen gecombineerd.

Dit betekent dat tussen deze Cloud-modellen onderling gegevens en data uitgewisseld kunnen worden en de gebruiker naadloos aansluiting vindt bij de aangesloten netwerken. Denk hierbij aan medewerkers binnen bedrijven die gebruik maken van een private Cloud en op enig moment gebruik maken van een publieke cloud.

Hybride Cloud-diensten ontwikkelen zich zeer snel. Camarate voegt continue nieuwe Cloud diensten toe en volgt de ontwikkelingen op de voet. Onze specialisten bouwen samen met u de business case. Het brede aanbod aan Cloud diensten, onze persoonlijke benadering, onze professionele datacenter faciliteiten zorgen samen voor de beste oplossing voor uw Cloud behoefte.

Welke Cloud oplossing past het beste bij uw organisatie?

Camarate ICT helpt uw bedrijf aan de hand van een cloud-checklist om u in staat te stellen de juiste keuze te maken ten aanzien van het overstappen naar Cloud Computing.

Geinteresseerd?
Stuur uw gegevens en u ontvangt direct onze Cloud-checklist

Camarate ICT

Full Service dienstverlener en Solution provider in ICT, Sourcing, Kennismanagement & Training

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

22 juni 2020 Be WISE check your 365

14 mei 2020 Camarete ICT ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Complete nieuwsoverzicht

Ga naar onze nieuwe website.
Vanaf maart gaan wij verder onder de naam NEXXT. Ga naar onze nieuwe website.